Sambal Kool

 

              Sambal Goreng Kool.

      (Gekruid gerecht met kool en garnalen)   

 

500 gr. witte kool,

2 theel. sambal trasssi,

100 gr. gepelde Hollandse garnalen,

1/2 theel. gula djawa,

2 teentjes knoflook,

1 ui,

1 theel. laos,

stukje santen ter grootte

van een walnoot.

2 salamblaadjes,

 



Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de kool schoon en snipper deze grof. Wrijf de ui, knoflook, laos en sambal fijn in de vijzel. Fruit deze samen met de salamblaadjes in wat olie even aan. Doe 2 kopjes water bij de saus, voeg de santen toe en laat deze smelten.

Doe dan de kool in de pan en laat deze in circa 10 minuten net gaar worden. Voeg zonodig water toe. Doe, wanneer de kool bijna gaar is, de garnalen in de pan en laat deze goed warm worden. Garneer eventueel met klein gesneden rode lomboks. (Voor 4 personen)